``Имам да ви кажа нещо много очевидно: не се предавайте, не

...
``Имам да ви кажа нещо много очевидно: не се предавайте, не
Коментари Харесай

Не се предавайте!

``Имам да ви кажа нещо доста явно: не се предавайте, не ви е разрешено. Ако са решили да ме убият, това значи, че сме необикновено мощни и би трябвало да използваме тази мощ.``

Тази имитация на Алексей Навални може да се чуе в края на спечелилия " Оскар " документалин филм  " Навални ". 90-минутната лента е снимана по времето, когато съветският опозиционер е в Германия в края на 2020 година, до момента в който се възвръща след отравяне с новичок. 

В основаването на филма участват българският публицист от уеб страницата ``Белингкат`` Христо Грозев и режисьорът Даниел Роер.

Навални е токсичен през август 2020 година, до момента в който пътува със аероплан от Томск за Москва. Благодарение на бързите дейности на водача, който извършва аварийно кацане в Омск, опозиционерът не умира и по-късно е превозен в Берлин, където стартира лекуване. Кремъл отхвърля присъединяване в отравянето, а президентът Владимир Путин отхвърля да изрече обществено името на Навални, наричайки го ``този господин``, ``един човек`` или ``берлинския пациент``.

Филмът завършва със завръщането на Навални в Русия през януари 2021 година, където е арестуван на летището и по-късно наказан на две години и осем месеца затвор за хипотетично нарушение на изискванията на предишна присъда за машинация, която беше избрана като политически стимулирана.

В края на записа Навални дава отговор на молбата на режисьора да запише известие при положение, че нещо се случи с него при завръщането му в Русия. Именно тогава произнася цитираните нагоре думи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР